Kolonel Kobe in het leger

Large 1024 645 2015 134 kobe   leger    005

Woensdag 6 april, we zijn gisteren speciaal uit centerparcs terug gekomen om zeker op tijd klaar te staan voor Kobe zijn wensdag.  

Geen enkel van onze kinderen wist wat het ging worden, Kobe had een dagje bij de politie gewenst, een dagje bij het leger of een mega groot feest.  

Om 7 uur uit hun bedje om de tijd te nemen voor een stevig ontbijt, het zal nodig zijn vandaag... Omstreeks 7u45 gaat de bel, Kobe rent naar buiten en daar staan de 3 wensmensen, zoals hij ze zelf noemt.  

Zij hebben een grote jutte zak bij, hmmm wat zou daar inzitten, al snel wordt de zak geopend en moet Kobe zich omkleden in echte legerkleding. Ha, we gaan naar het leger! zegt hij vrolijk. 

Maar hoe? Dat is de vraag. Om 8 uur rijden stoppen er 2 dingo's voor onze deur, mama noemt de mensen van Make-A-Wish® goed gek, Kobe vindt hen geweldig! Wauw wat is dat? Kobe mag gelijk gaan kijken wat er van binnen te beleven valt. En dan mag iedereen in stappen en hop daar vertrekken we, door een rustig boerendorpje om 8 u 's morgens, over de ring rond Antwerpen richting Burcht.  

 

In Burcht aangekomen worden we getrakteerd op verschillende ritjes op nog meer verschillende voertuigen, een tank, een jeep, ... het beloofd een geweldige en onvergetelijke dag te worden.  

Dan volgt de uitdaging: het fitheidsparcours. De kinderen moet elkaar over de hindernissen helpen en leren de beste technieken van de specialisten. Kobe kan er geen genoeg van krijgen, na een 3de keer het parcours te hebben afgelegd en iedereen het wel heeft gehad proberen we zijn aandacht op iets anders te leggen. Ze krijgen allemaal een legerpetje en ze mogen zich camouflagestiften uitleven op elkaar. We leren de dril, mars, ...  

Ook staat er wat hersentraining op het programma en krijgen we een quiz die we moeten maken, deze gaat over de verschillende werktoestellen waarmee ze in Burcht voornamelijk te maken krijgen. Als beloning, zelf eens graven in zo één van die machines, een hoop zand opscheppen en verleggen. Daarnaast moeten de kinderen de deur inbeuken die toegang geeft tot leuke spelletjes.  

 

Wat een drukke voormiddag, tijd om even op adem te komen en lekker te gaan eten, balletjes in tomatensaus met frietjes...Heerlijk! 

We ontmoeten ook voor de eerste maal de kolonel, die van ons nog wat meer hard werken verwacht.  

Terug geladen met energie rijden we naar het bos, daar zit de ontmijningsdienst van het leger. We leren wat de verschillende landmijnen zijn en wat hun gevaren zijn.  

Kobe wordt een ware ontmijner, broer en de zussen zoeken om de beurt met de metaaldetector naar een landmijn en Kobe haalt ze als een ware ontmijner boven. Mama die is niet zo voorzichtig en mist reeds een been door op een mijn te stappen. Gelukkig zijn het geen echte mijnen maar zit er wel een héél lekkere beloning in verwerkt.  

We leren ook hoe we met een nachtkijker moeten werken en hoe ze elkaar geblinddoekt moeten leren vertrouwen puur op aanwijzingen via de radio.  

Wauw, zoveel indrukken, ogen tekort en zoveel te doen... deze dag zou eeuwig mogen blijven duren. 

Maar helaas ook aan dit sprookje komt een einde...  

Onze kinderen moeten nog voor de kolonel verschijnen om te kijken of ze na deze dag legertraining volwaardige legerhelden zijn. En wat dacht je zelf? Uiteraard, ze worden elks beloond met een baret, een diploma en een survivalpakket.  

Nog even iets lekkers drinken en de dingo's staan alweer klaar om ons na een onvergetelijke dag huiswaarts te brengen.  

 

Kobe, die heeft ervan genoten, op de Antwerpse ring vallen zijn oogjes met een brede glimlach toe. Al de miserie van de afgelopen jaren in 1 dag volledig vergeten.  

's Avonds werden we nog getrakteerd op een heerlijk uitje op restaurant en moe maar voldaan keerden we terug naar centerparcs.  

 

Dankjewel Make-A-Wish® jullie maken dromen meer dan waar!!! 

 

Kobe 

 

Wensteam: Christiaan, Rosanne en Sylvie 

 

Met dank aan:  

Bolle & Co 

Leger  11 Bataljon Genie 

Jieha project- Make-A-Wish quiz 

M4L- eBook Artesis Plantijn

Bekijk ook deze wensen: