Onze geschiedenis

 •  - Het eerste wenskind

  De oorsprong van onze organisatie ligt in de VS. Een zevenjarige jongen met leukemie uit Arizona wilde graag politieman worden. De meeste kinderen hebben ruim de tijd om hun dromen te verwezenlijken, maar Christopher had dat helaas niet omwille van zijn ziekte. Zijn moeder en haar vrienden lieten zijn wens toch uitkomen. Zij lieten een politie-uniform op maat maken en organiseerden een dag waarop hij zich een échte politieman kon voelen. De impact van de wensvervulling op Christopher en zijn gezin inspireerde hen tot het oprichten van de Make-A-Wish® Foundation.

 •  - Make-A-Wish Belgium

  Marie-Christiane de Corswarem is de stichtster en erevoorzitster van Make-A-Wish® Belgium. In 1988 las ze een artikel over de Make-A-Wish® Foundation. Dit greep haar zo aan dat ze besloot om een Belgische afdeling op te richten. Ze contacteerde de Amerikaanse organisatie en kreeg toestemming om een Belgische afdeling op te starten in 1990. Vijf jaar later kregen Vlaanderen en Wallonië elk een autonome afdeling. Tot op heden is Marie-Christiane nog steeds actief in de organisatie als erevoorzitster.

 •  - Wereldwijd actief

  De Make-A-Wish® foundation is sinds zijn oprichting blijven groeien en is op heden actief in 50 landen verspreid over 5 continenten. In totaal meer dan 32.000 vrijwilligers die al meer dan 335.000 wensen vervulden sinds 1980.

 •  - Trotse meter & peter

  Om onze Vlaamse afdeling onder de aandacht te brengen bij het grote publiek, zochten én vonden we een meter en peter die de Make-A-Wish®-visie delen. We zijn heel trots Britt van Marsenille en Kris Wauters meter en peter van onze organisatie te mogen noemen.

 •  - Onze 2.500ste wens

  In 2015 bestond Make-A-Wish® Belgium-Vlaanderen 25 jaar en dat vierden we met onze 2.500e wensvervulling. Het was een hele bijzondere wens, want van alle dingen die Younas voor zichzelf kon wensen, besloot hij zijn wens te gebruiken om de wens van anderen te vervullen: drinkbaar water voor Afrika. Make-A-Wish® Belgium-Vlaanderen zette samen met Younas alles op alles om een waterput in Gambia te installeren.

 •  - 3.000ste wens!

  Een dagje politieman, ambulancier en brandweerman zijn, was de wens van Oscar. De dag begon in het Rivierenhof. Daar zagen we op een affiche dat een Draakje vermist was. De politie kwam massaal ter plaatse. Samen met Oscar gingen ze op zoek naar de boef, die ze gelukkig al snel hadden gevonden. Draakje was het laatst gezien bij de brandweer. Met de ladderwagen ging Oscar omhoog en daar zat Draakje verstopt! Maar Draakje was een beetje gewond aan zijn oogje en zijn staart. Gelukkig was de ambulance er snel en kon hij via spoed binnen in het UZA. Daar werd Draakje weer helemaal de oude en mocht hij natuurlijk mee met Oscar naar huis.