Nieuws

Persbericht: World Wish Day 2023 – Manneken Pis

april 21, 2023

Persbericht en uitnodiging voor een speciaal evenement – 29 April 2023

 

Er zijn geen grenzen aan de fantasie van een kind met een levensbedreigende ziekte en de vreugde en blijdschap van het uitkijken naar de wens is onschatbaar.

Samen vieren wij op 29 april World Wish Day® met een unieke ceremonie met Manneken-Pis.

Make-A-Wish® België heeft de mogelijkheid om Manneken Pis aan te kleden in de Make-A-Wish® kleuren. Wij nodigen u graag uit om ons te vervoegen op 29 april op de middag om deel te nemen aan de ceremonie van het aankleden van het beroemdste kind ter wereld: Manneken Pis die zijn nieuw blauw Make-A-Wish® kostuumpje zal krijgen.

Make-A-Wish® heeft sinds haar oprichting als missie de liefste wens te realiseren van kinderen met een levensbedreigende ziekte. Zo werden al meer dan 550.000 wensen vervuld in meer dan 50 landen.

World Wish Day® wordt elk jaar gevierd op 29 april, dag waarop in 1980 de eerste wens werd vervuld in Phoenix. De jaarlijkse viering geeft het belang weer en de impact van 40 jaar wensvervulling die het leven van deze zieke kinderen positief heeft veranderd!

Een unieke gelegenheid om allen samen “een hoop zonder grenzen” te geven aan deze zwaar zieke kinderen. Wacht niet op hoop maar creëer het zelf!

HKH, Prinses Delphine van Saksen-Coburg, Prinses van België, zal aanwezig zijn als ambassadrice van Make-A-Wish® Belgium.

“Hoop is essentieel wanneer men met dergelijke ziektes is geconfronteerd. Wij begeleiden jaarlijks honderden gezinnen om ze hoop, vreugde en kracht te geven. Kracht om te vechten tegen de vreselijke ziekte. Als een kind gelooft dat zijn liefste wens kan uitkomen zal hij ook kunnen geloven dat hij kan genezen. De moed en de kracht van deze gezinnen geeft ons de energie om dagelijks het beste en meer van onszelf te geven. Wij vervullen jaarlijks bijna 300 wensen in België wat zonder de hulp van onze vrijwilligers, sponsors, donateurs en ambassadeurs niet mogelijk zou zijn. Wij zijn hen dan ook zeer dankbaar hiervoor.”

Hilde Vander Stichele, CEO van Make-A-Wish® Belgium-Vlaanderen.

Contact NL: Hilde Vander Stichele coordinatie@makeawish.be – 0477/224917