Nieuws

Het wensbos van Fruitsnacks

september 14, 2021

Op 4, 5, 11 en 12 september werden de kinderen van Make-A-Wish® Belgium-Vlaanderen uitgenodigd bij de leverancier van fruit op het werk, Fruitsnacks, om de peren van hun eigen wensboom te plukken. Normaal gezien een groot evenement, maar dit jaar op afspraak om de kinderen zo veilig mogelijk een fijne dag te bezorgen. Als kers op de taart schonk Fruitsnacks ook nog een cheque aan Britt Van Marsenille, meter van Make-A-Wish®, ter waarde van 3500 euro.

De familie Paesmans organiseert jaarlijks dit hartverwarmende initiatief. Wanneer een Make-A-Wish®-wens wordt vervuld krijgen de kinderen de kans om zich in te schrijven voor het wensbos van Fruitsnacks. Ze krijgen dan hun eigen appel- of perenboom, die ze in de loop van september ook zelf mogen komen plukken. “Vanaf april sturen we elke maand een mail naar de kinderen met de evolutie van hun fruitboom en wat we gedaan hebben in de boomgaard. We bezorgen dan ook foto’s van hun eigen wensboom zodat ze alles op de voet kunnen volgen.”, zegt zaakvoerder Karel Paesmans.

De afgelopen weekends kreeg Fruitsnacks 15 kinderen en hun familie over de vloer die hun eigen perenboom mochten plukken. Natuurlijk was er ook nog meer plezier te beleven, van een rondleiding achter de schermen tot een bezoekje aan de kinderboerderij. Iedereen ging naar huis met een hoop peren en een leuke goodiebag. “Voor ons is het een groot plezier om een lach op het gezicht van deze kinderen te zien verschijnen. Van bij de pluk tot op de belevingsboerderij ‘Hoeve op den Mierhoop’ en kinderboerderij ‘Snoetjes & toetjes’, gelegen naast ons bedrijf, zien we de kinderen helemaal openbloeien.”, vertelt Karel.

De laatste plukdag van dit jaar was ook meter van Make-A-Wish®, Britt Van Marsenille aanwezig om de cheque te ontvangen. Naast de leuke dag voor de kinderen schenkt Fruitsnacks ook 1 euro per fruitmand die de afgelopen week in de markt werd gezet. Dit leverde een bedrag op van 3500 euro voor Make-A-Wish®, om nog veel dromen in vervulling te kunnen laten gaan.