Nieuws

Het Prethuis stelt voor: “De Serviceflat”, een hilarische komedie

januari 30, 2019

Het Prethuis stelt voor: De Serviceflat, een hilarische komedie in het Westvlams van Jeroen Maes t.v.v. Make-A-Wish Belgium-Vlaanderen.

Wanneer?
Zaterdag 14 september 2019 om 20u – UITVERKOCHT
Zondag 15 september 2019 om 15u – UITVERKOCHT
Donderdag 7 november 2019 om 20u

Waar?
CC ’t Spo@r – Eilandstraat 6 – 8530 Harelbeke

Reserveren?
Tickets kosten € 20
Reserven kan via marleen.verschuere@makeawish.be (0476/51 02 71) en pascale.seyns@makeawish.be (0479/57 65 78).

De cast?
Het wordt gebracht door een gedreven enthousiaste cast: Tine Priem, Peter Bulckaen, Karin Tanghe, Jeroen Maes en Bianca Vanhaeverbeke.

Het verhaal?
Mariette Vandecasteele wordt, na lang aandringen door haar zoon Philippe in een serviceflat geplaatst. Eentje die hij nota bene zelf uit de grand heeft gestampt. Hij is namelijk projectontwikkelaar. Hij bezoekt zijn moeder elke week exact 10 minuten met 1 eclair die ze onder dwang dient te verorberen. Het bezoek van zoonlief is steeds een monoloog over hoe goed de zaken gaan, hoe ‘cool en sexy’ zijn nieuwe vriendin Natasja wel is en hoe goed ij alweer geparkeerd
heeft met zijn allernieuwst Tesla. Even vragen hoe het met zijn moeder gaat daar heeft hij de tijd en de tact niet voor. Er wordt echter een nieuwe dokter aangesteld door de directie. Het betreft de flamboyante en op het eerste zicht ietwat bizarre dokter Edelhart Deman. Die na een blik op Mariette’s voorschriften de boel omgooit en haar van nieuwe medicatie voorziet.
Het resultaat is verbluffend, Mariette bloeit helemaal open, ze wordt fitter en energieker. Met de hulp van de goedlachse verpleegster Sofie broedt ze op een plan om haar zoon Philippe op gepaste wijze van antwoord te dienen. Of het hen lukt dat ontdekt u stap voor stap in deze heerlijk ‘gezonde’ komedie.
Een avond vol verrassende wendingen, heerlijke personages en boordevol humor, ook dit keer zijn deze vaste ‘Prethuis’- ingrediënten overvloedig aanwezig in ‘De Serviceflat’ en dat alles in het sappig Westvlaams.
‘De Serviceflat’ is zoals we stilaan gewend zijn bij Het Prethuis van de hand van Jeroen Maes.