Nieuws

Don’t wait for hope, Create it!

april 12, 2021

PERSBERICHT 12/04/2021

 

DON’T WAIT FOR HOPE, CREATE IT !

 

In aanloop van 29 april , World Wish Day , hoopt Make-A-Wish® voldoende fondsen te krijgen om de liefste wens te realiseren van kinderen met een levensbedreigende ziekte.

Sedert 1980 heeft Make-A-Wish® als missie de hartenwens te vervullen van kinderen met een levensbedreigende ziekte om hen opnieuw wat vreugde en kracht te geven. Dit is enkel mogelijk dankzij de vrijgevigheid van onze donateurs.

 

Het voorbije jaar werden we allemaal geconfronteerd met angst, eenzaamheid en onzekerheid. De sanitaire crisis die we doormaken, isoleert onze zieke kinderen nog veel meer. Meer dan ooit hebben zij nood aan blijven dromen, aan PERSPECTIEF !

 

In deze context lanceert Make-A-Wish® haar campagne DON’T WAIT FOR HOPE, CREATE IT. Hoop creëren is wel degelijk het fundamenteel objectief van World Wish Day, die de herdenkingsdatum is van de oprichting van de Make-A-Wish Foundation naar aanleiding van de eerste wensvervulling van Christopher in Arizona op 29 april 1980. Meer dan 50 landen intussen eren dit jaarlijks op 29 april !

 

DON’T WAIT FOR HOPE, CREATE IT heeft als doel alle mensen aan te sporen en aan te moedigen om nu HOOP te geven aan deze zieke kinderen.

 

“In deze vreemde periode is hoop en perspectief bieden van enorm belang ! Nu een gift doen om de wensen van deze kinderen kunnen te vervullen is iets wat wij allemaal zelf kunnen beslissen en in handen hebben en die een enorme impact kan hebben op het leven van deze kinderen en hun gezinnen. Wij geloven in de helende kracht van een wens “ Hilde Vander Stichele, CEO Make-A-Wish® Belgium-Vlaanderen.

 

In België worden normaal gezien jaarlijks een 300 tal wensen vervuld door een 200 vrijwilligers wat neerkomt op bijna een wens per dag! Vorig jaar werden er slechts een 60 tal wensen vervuld en hebben we intussen meer dan 300 kinderen die hoopvol uitkijken naar een wensvervulling. Daarvoor doen wij beroep niet alleen op onze vrijwilligers maar vooral ook op jullie als donateur! Aarzel dus niet langer om mee een wens te helpen vervullen.